Mitä maksaa uudet kotisivut?

Pohdiskelua uusien kotisivujen hinnoittelusta

Paljonko uusien kotisivujen tekeminen maksaa? Mietitkö kotisivujen tekemistä itse vai ylipäätään pohdit uusien kotisivujen ja tarvittavien palveluiden ostamista ja hintaa?

Avoimesta ja läpinäkyvästä hinnoittelustamme huolimatta meiltä aina välillä kysytään paljonko uusien kotisivujen tekeminen, suunnittelu ja hakukoneoptimointi maksaa ja mistä tekijöistä muut kustannukset ja hinta koostuu?

Näin ollen päätimme hieman avata edullisen kokonaispalvelumme logiikkaa ja kertoa mitä uusien kotisivujen kuukausimaksuun meillä sisältyy ja mistä kokonaishinta kertyy.

Ilmaiset kotisivut?

Ehkä jo tiesitkin, että kaikki verkkosivut (riippumatta niiden tekijästä) vaativat aina ns. webhotellin (palvelintilan) ja muut ylläpitoon liittyvät palvelut, joita ilman kotisivuja ei voi julkaista netissä.

Yleisesti Suomessa webhotellien ja nettisivujen ylläpitoon liittyvät hinnat palveluineen ja lisämaksuineen poikkeavat toisistaan melko paljon, mutta karkeasti voitaneen puhua n. 9-15 €/kk hintatasosta.

Miten tehdään omat nettisivut?

Joten fakta on, että vaikka rakentaisit yrityksesi uudet kotisivut itse, tarvitset joka tapauksessa edellä mainitut webhotellipalvelut, joiden kustannus siis yleisesti on noin 9-15 €/kk.

Kun olet hankkinut webhotellin, vastaat lisäksi tietysti myös nettisivujen suunnittelusta, toteutuksesta, päivityksistä (esim. WordPress-julkaisujärjestelmän ja lisäosien päivityksistä) ja mikäli haluat yrityksesi uusien kotisivujen menestyvän hakukonetuloksissa kilpailijoitasi paremmin – täytyy sinun luonnollisesti perehtyä myös Google-hakukoneoptimoinnin saloihin tai vaihtoehtoisesti ostaa se erillisenä (ja usein varsin epämääräisenä) ja kalliina erillispalveluna.

Ei kuulosta välttämättä houkuttelevalta, vai mitä?

Kannattaako kotisivut tehdä itse?

Emme luonnollisesti tiedä minkä arvon annat omalle työllesi (ja käytetylle ajalle) ja ehkä ajattelet säästäväsi rutkasti rahaa tekemällä nettisivut alusta loppuun ja kokonaan itse, jolloin saat ne tietysti ns. ”ilmaiseksi”.

Ehkä et myöskään liioin jaksa murehtia mahdollisten eteen tulevien teknisten ongelmienkaan ratkaisemista tai muita haasteita ja kustannuseriä etukäteen.

Ymmärrettävästi kuitenkin kaikki edellä mainittu saattaa aiheuttaa päänvaivaa mikäli tuskailet uusien verkkosivujen ostamisen tai itse tekemisen välillä, eikö vain? 😉

Osa haluaa haastaa itsensä ja toteuttaa sivut itse ja osa taas luottaa ammattilaiseen, mutta todettakoon, että meiltä saat kotisivut kaiken sisältävänä 100% avaimet käteen palveluna.

Kotisivujen hinta

Meillä on tarjolla erilaisia kotisivupaketteja sekä yrityksille että yhdistyksille - Lue lisää eri vaihtoehdoista!

Sanna Silvola
Yrittäjä