Uudista kotisivujesi sisältöä

Onko verkkosivustosi sisältö edelleen relevanttia? Miksi se edes on tärkeää?

Joskus uuden sisällön keksiminen on hankalaa (siihen voit pyytää apua ja tilata meiltä sisällöntuotantopalvelua 😉) mutta jo olemassa olevat blogikirjoitukset (ja sisältösivut) on hyvä päivittää "tähän päivään". Tässä aiheeseen liittyen muutama vinkki.

Miksi sisällön tulisi olla ajan tasalla?

Laadukas optimoitu blogiteksti tuo kävijöitä sivustollesi. Jos blogitekstissä on vanhentunutta tietoa, minkäläisen kuvan se antaa yrityksestäsi ja sen palveluista?

Varmista, että sisältösi on säännöllisesti ajan tasalla, niin näytät Googlelle, että sivustosi on elossa. Muuta blogitekstin päivämäärää tai julkaise viesti uudestaan.

Sekä lukijat että Google toivovat julkaisijalta ajankohtaista ja relevanttia tietoa!

Päivitä tärkeimmät tekstit

Jos sivustollasi on paljon blogi-postauksia (ja/tai sivuja), ja jos aika on kortilla, päivitä ainakin ne, jotka tuottavat paljon liikennettä ja ovat täten tärkeitä sivustollesi.

Muista huolehtia, ettei sivun / blogi-postauksen alkuperäinen URL-osoite muutu. Tai jos sitä on pakko muuttaa, huolehdi uudelleenohjauksesta.

Merkitse päivityksen ajankohta tekstin alkuun tai loppuun, jotta lukijat tietävät milloin viimeksi päivitys on tehty, eli kuinka relevanttia tieto on lukuhetkellä.

Jotain uutta, jotain vanhaa

Poista teksteistä tieto, joka ei ole ajantasalla tai enää oleellista, mutta lisää tuoretta uutta tietoa / näkökulmia / mielipiteitä.

Muista tarkistaa myös linkit, jotta ne toimivat ja ovat ajantasalla! Olisiko mahdollista kenties lisätä vaikka joku uusi kuva tai infografiikkaa aiheesta?

Tarkista tekstin punainen lanka

Kun muokkaat tekstiä, muista tarkistaa, että jutun fokus säilyy. Onko kokonaisuus järkevä, ja eteneekö tarina loogisesti? Hakukonenäkyvyys voi kärsiä, jos teksti ei vastaa lukijoiden tarpeita.


Tarvitsetko apua sisällöntuotannossa?

Voimme auttaa sekä uuden sisällön suunnittelussa sekä toteutuksessa, tai uudistaa kotisivusi kokonaisuutena.

Lähetä meille yhteydenottopyyntö tai soita puh. 050 480 2449 ja kysy lisää!

Sanna Silvola
Yrittäjä